Styling Concepts Group, LNV en haar ontstaan

Styling Concepts Group is de overkoepelende organisatie voor:

  • het TrainingsCentrum Vastgoedstyling en Woningpresentatie
  • het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten, het LNV. 
     

De Styling Concepts Group is opgericht in 2006 door Ingrid van der Aa. Het opleidingsinstituut Vastgoedstyling en Woningpresentatie bood daarmee de eerste opleiding Vastgoedstyling aan in Nederland.
Ingrid van der Aa volgde in Londen de business training Property Presentation, gegeven door wereldwijd bekende HomeStaging goeroe Ann Maurice.
Ingrid startte in 2006 als internationaal gecertificeerd verkoopstylist met haar eigen bedrijf: AA HomeReDesign - verkoopstyling en woningpresentatie.

Verkoopstyling in Nederland

Na de oprichting van AA HomeReDesign ontwikkelde Ingrid van der Aa een training voor de Nederlandse vastgoedmarkt, met als doel verkoopstylisten op te leiden voor deze markt. Zo kon worden voldaan aan de vele verzoeken voor verkoopstyling-adviezen vanuit makelaarskantoren uit het hele land.
In 2006 richtte Ingrid van der Aa het eerste Nederlandse TrainingsCentrum Verkoopstyling en Woningpresentatie op en vervolgens het Landelijk Netwerk Verkoopstylisten.

Op 1 januari 2010 onderging AA HomeReDesign een naamsverandering. De naam dekte de lading niet meer.
AA HomeReDesign werd Styling Concepts Group.
De oorspronkelijke naam is nog geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

Opleidingsinstituten voor verkoopstylisten, zoals het buitenland deze al decennia kende, had Nederland in die tijd nog niet. De SCG dook met de start van een professionele opleiding tot Vastgoedstylist in Nederland in een niche.
Het TrainingsCentrum is dan ook het eerste en oudste opleidingsinstituut voor verkoopstyling en woningpresentatie in de Benelux en wordt al jaren gezien als marktleider op dit gebied.
Sinds de oprichting zijn vele enthousiaste en ondernemende mensen opgeleid tot professioneel Vastgoedstylist die nu, als gecertificeerd LNV Master Verkoopstylist, een succesvolle verkoopstyling-business runnen.

Verkoopstyling in België

Met ingang van 1 januari 2010 lanceerde de Styling Concepts Group de 4-daagse opleiding Home Staging België. In dat jaar was ook Vlaanderen 'klaar' voor het marketingconcept van verkoopstyling.
De praktijkgerichte training werd speciaal ontwikkeld voor de Belgische vastgoedmarkt. De uitgebreide cursushandleiding is geschreven voor de Vlaamse cursist die de dienst home staging wil aanbieden binnen de eigen vastgoedmakelaardij, of een eigen onderneming wil starten in Vlaanderen. 
Vlaamse cursisten komen voor trainingen en cursussen van het erkende opleidingsinstituut van de Styling Concepts Group in aanmerking voor een subsidieregeling voor ondernemers van de Vlaamse Overheid: de KMO-portefeuille.

Begin 2010 behaalde de Styling Concepts Group met haar TrainingsCentrum Verkoopstyling en Woningpresentatie het Qfor kwaliteitslabel en haar KMOP erkenning. Deze Europese certificering staat garant voor professionaliteit en kwaliteit. Het TrainingsCentrum is hiermee een officieel erkend opleidingsinstituut.
In 2013 en 2016 vond hercertificering plaats. Ook deze audit werd door de SCG met glans doorstaan.
Met ingang van april 2016 is het Opleidingsinstituut van de Styling Concepts Group - LNV een KMOP erkend trainingscentrum.

        

De professionele opleidingen voor het Certificaat LNV Vastgoedstylist worden verzorgd op de volgende locaties:

Neem voor locatie BE contact op met info@stylingconceptsgroup.nl 
 

Kijk voor video's over het LNV op het YouTube kanaal van LNV Vastgoedstyling >>

 

Nieuwsbrief

Altijd het laatste LNV nieuws!
Al meer dan 2500 abonnees

Zoek een verkoopstylist

Klik op het kaartje en zoek per provincie of selecteer uit onderstaand menu.

Download brochure

Opleiding LNV Vastgoedstylist, een unieke combinatie van thuisstudie én praktijk in een woning!
Klik hier voor de uitgebreide informatie-BROCHURE.