Collectie Musselblomma IKEA van gerecycled plastic

Oceaanplastic in IKEA Musselblomma collectie

Oceaanplastic in kussenslopen Ikea

Ikea introduceert Musselblomma, een collectie gemaakt van gerecycled polyester met oceaanplastic. Om aandacht te vragen voor de vervuiling van oceanen. Een deel van het plastic is door Spaanse vissers uit de Middellandse Zee gevist.


Collectie Musselblomma IKEA

De limited edition collectie bestaat uit een tas, twee kussenslopen en een tafelkleed. De producten hebben een speels design in de kleuren van de zee: groen en turkoois. Het zijn simpele en moderne patronen met cirkels, vierkanten en driehoeken, gecombineerd met een figuur dat doet denken aan een vis. De kussenslopen hebben twee verschillende kanten en de producten kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Musselblomma collectie IKEA

Ikea gebruikt voor de collectie deels plastic uit de oceaan, die verwerkt wordt tot garen en de polyester stof van Musselblomma. Voor elke kilo plastic afval die nodig is om de polyester stof te maken, wordt negen kilo aan overig afval - zoals metaal, rubber en glas - uit de oceaan gehaald. 100% van het materiaal in de producten is afkomstig van gerecycled plastic, waarvan 2% uit zee is gevist. De draagtas is gemaakt van ongeveer negen gerecyclede halve liter petflessen.

draagtas Musselblomma IKEA

Ikea wil in 2030 alleen nog maar producten en verpakkingen maken van gerecyclede of hernieuwbare materialen. Musselblomma sluit aan bij de ambitie van Ikea om in 2020 enkel nog gerecycled polyester te gebruiken in textielproducten. Ikea heeft per 1 januari 2020 alle producten gemaakt van plastic voor eenmalig gebruik uit haar assortiment verwijderd.

17 april 2020

Bron: interieurjournaal.com

Nieuwsbrief

Altijd het laatste LNV nieuws!
Al meer dan 2500 abonnees

Zoek een verkoopstylist

Klik op het kaartje en zoek per provincie of selecteer uit onderstaand menu.

Download brochure

Opleiding LNV Vastgoedstylist, een unieke combinatie van thuisstudie én praktijk in een woning!
Klik hier voor de uitgebreide informatie-BROCHURE.