LNV juni focus in het corona tijdperk

JUNI

Het lijkt over niets anders te gaan dan over COVID-19. We zijn in de ban van corona. Begrijpelijk, want de impact van het toegeslagen virus is groot.

We worden overvoerd met informatie en ik merk zelf dat het verslavend werkt. Steeds maar weer meer nieuws tot je nemen, tot je erachter komt dat er niets nieuws is. Alleen aantallen en data fluctueren.
Ik las dan voor mezelf een nieuwsstop in. Op de momenten dat ik verzadigd ben stop ik met innemen. Mijn hoofd is dan vol. Te vol voor nóg meer nieuws over hetzelfde onderwerp.

Het kost energie, de berichtgeving tot je nemen, er op te kauwen, te vermalen. Energie die je hard nodig hebt om op een ándere manier te gaan werken, want je werk gaat door. Om een gezin draaiende te kunnen houden, waarbij ouders niet alleen hun eigen werk moeten doen, maar ook juf of meester moeten zijn.

Ons werk houdt meestal contacten buiten de deur in. Makelaars, vastgoedstylisten, interieurstylisten, fotografen, beroepen die behoren tot de dienstverlening en waarbij contacten met klanten essentieel zijn. Dat betekent dat je zelf je regels gaat stellen binnen de voorgeschreven richtlijnen. Dat je probeert je werk naar behoren te blijven doen. Dat je op inventieve manieren de bezichtigingen kunt blijven doen, dat je een woning kunt analyseren en er verkoop-klaar-maak adviezen voor kunt geven en de uitvoering kunt blijven bieden, dat je vastgoedfoto's kunt blijven aanleveren, zodat woningen in de verkoop genomen kunnen worden en online gezet kunnen worden. Nog steeds optimaal gepresenteerd, om daarna nog steeds verkocht te kunnen worden.

Op dit moment kun je je creativiteit op vele manieren inzetten, ook in hoe je oplossingen bedenkt in de huidige situatie. En oplossingen zoeken en bedenken, dát kunnen we! Geweldig om te zien en te lezen hoe we creatief zijn en worden om het leefbaar te houden, om te kunnen blijven werken, om elkaar te helpen en te verdragen.

Tussen al het geschipper door is het goed om gefocust te blijven. Zo heeft het LNV haar focus gezet op juni. Dat is niet alleen een zakelijke focus, maar ook een persoonlijke. Zakelijk gaan we er vanuit dat de juni opleiding LNV MASTER Vastgoedstylist doorgaat. Een mooi streven, ook al weten we natuurlijk niet of dat haalbaar is. Bij het LNV staat gezondheid voorop. Wij mijden alle risico's voor onze cursisten en houden ons strikt aan de RIVM voorschriften en misschien nog wel wat meer eigen richtlijnen.

Is het niet mooi om een punt in de toekomst te nemen? Een 1 juni focus? Een datum dat de teugels misschien zijn gevierd, dat de lijnen zijn afgevlakt (#flattenthecurve) en dat we weer voorzichtig vooruit mogen kijken? Dat je hoopt dat je tegen die tijd je ouders weer mag knuffelen, of je (niet meer thuiswonende) kinderen, of je vrienden en vriendinnen? 

Juni is mijn focuspunt. Tot die tijd koop ik bloemen om mijn woonkamer op te fleuren, én om de plaatselijke bloemenwinkel te helpen. Ik ben gek op tulpen en haal regelmatig de Keukenhof in huis. Tot die tijd zit geluk in een klein hoekje...
Juni is mijn focuspunt. Tot die tijd werk en leef ik ánders, net als jij. Blijven de teugels na 1 juni ook nog aangetrokken? Dan verleg ik mijn focus. Ik heb dan in ieder geval nú iets om naar uit te kijken...

Komende zondag wordt het 20 graden. Er komt dan een ware natuur-explosie! Struiken gaan bloeien, de bomen worden groen en bloemen knallen overal de grond uit. Ik verheug me erop!

Tot slot wens ik je veel inspiratie, creatieve ideeën, innerlijke rust, verheug- en geluksmomentjes en geduld, maar vooral gezondheid toe. 
Blijf thuis, blijf gezond en geniet van de kleine dingen...

Ingrid van der Aa
oprichter/eigenaar SCG - LNV

Styling Concepts Group - LNV
www.hetlnv.nl 
info@stylingconceptsgroup.nl

1-4-2020

Nieuwsbrief

Altijd het laatste LNV nieuws!
Al meer dan 2500 abonnees

Zoek een verkoopstylist

Klik op het kaartje en zoek per provincie of selecteer uit onderstaand menu.

Download brochure

Opleiding LNV Vastgoedstylist, een unieke combinatie van thuisstudie én praktijk in een woning!
Klik hier voor de uitgebreide informatie-BROCHURE.