dienstverlening, vastgoedstyling en commercie

Blog: Vastgoedstyling en Commercie

Styling binnen de vastgoedmarkt

Creativiteit en sales. Gaat dit samen? 

Af en toe bereikt ons de vraag of dat kan, creatief bezig zijn binnen de vastgoedmarkt. De verkoop van woningen heeft immers te maken met sales en commercie, woorden waar creatieven soms van gruwelen. Of, om het iets genuanceerder te zeggen, van schrikken. 
Een creatieve dienst ligt immers zo dicht bij jezelf, dat je het idee krijgt jezelf te moeten verkopen.

Vastgoedstyling is een vakgebied waarbinnen een stylist werkzaam is op de vastgoedmarkt. Een bijzondere combinatie! Aan de ene kant werk je binnen een commerciële omgeving van verkoop van vastgoed en aan de andere kant ben je creatief bezig om een woning optimaal in de markt te zetten.

Verliefd

Succesvolle vastgoedstylisten zijn supercreatieven, die ad hoc met ideeën komen voor aanpassingen aan een woning en die een huis een wow factor kunnen geven. Goede en professionele vastgoedstylisten zijn in staat om met een klein budget het grote verschil te kunnen maken: een sfeervol en harmonieus beeld schetsen van een woning waarin de grootst mogelijke groep geïnteresseerden zich kan thuisvoelen. Het heeft alles te maken met verliefd worden op een woning. Bij de aankoop van een woning is de vrouw vaak degene die het meest sfeergevoelig is en bepaalt. Dit stukje gender marketing behandelen wij ook tijdens de Master Training LNV Vastgoedstylist. Een onderwerp dat van cruciaal belang is.

Vastgoedstyling en Emotie

Het onderwerp emotie komt uitgebreid aan bod. Hoe zit dat nu met de psychologie van de koper, maar ook van de verkopende huiseigenaar? In eerste instantie zullen we de verkoper zo ver moeten krijgen dat hij/zij de gewenste  aanpassingen aan de woning gaat doorvoeren. Een vastgoedstylist heeft daarvoor een budget nodig. Dit budget krijg je alleen maar tot je beschikking als het contact met de huiseigenaar goed is, je dit tijdens het traject hebt kunnen opbouwen, je de juiste uitleg geeft bij je adviezen en je je professionaliteit en expertise kunt laten zien. Dit alles gebeurt tijdens het eerste Analyse Consult dat LNV Vastgoedstylisten aanbieden. Dit consult is voor de huiseigenaar niet gratis. Gratis wordt als consument als waardeloos ervaren. LNV Vastgoedstylisten bieden waardevolle informatie tijdens een dergelijk consult.

Je hebt veel tact nodig tijdens dit traject. Met een tactvolle uitleg en vanuit een persoonlijke band met de huiseigenaar kun je komen tot de opdracht en tot een succesvolle uitvoering van het gehele project. Dat is toch wat de vastgoedstylist wil en waar hij/zij het uiteindelijk voor doet.

Kleur en Verkoopstyling

Daarnaast is Kleur en Verkoopstyling belangrijker dan je denkt. Kleur heeft veel impact op kijkers en de verkopers kunnen maar moeilijk afstand doen van hun geliefde kleurencombinaties. Ook hierbij krijg je de huiseigenaar pas óm wanneer je de juiste toelichting en uitleg geeft over het waaróm van de gewenste aanpassingen.

Vastgoedstying: uitdagend en bevredigend

Kortom, creativiteit binnen een zakelijk vakgebied maakt dat vastgoedstyling een van de meest uitdagende en bevredigende professies is voor een creatief en commercieel ondernemer. Het is telkens weer fantastisch te kunnen merken dat een huiseigenaar je vertrouwt, meegaat in je adviezen en dat jouw adviezen uiteindelijk leiden tot de (snelle) verkoop van de woning. Dat maakt verkoopstyling tot een creatief en mens-tot-mens beroep.

Enthousiasme verkoopt

Je hoort het al, ik ben razend enthousiast over ons mooie vakgebied. Het is een blijmakend vak, waarbij je werkt met je passie. Dit enthousiasme delen ook onze trainers telkens weer tijdens de lessen. Het zijn profressionals uit het veld, met vele ervaringsverhalen en tips voor de startende vastgoedstylist en/of de ervaren interieurstylist of makelaar.

Enthousiasme werkt aanstekelijk. Door je enthousiasme én je professionaliteit heeft je klant niet in de gaten dat je je dienst aan het 'verkopen' bent. Je diensten verkopen gaat dan vanzelf. Vastgoedstyling en commercie gaan perfect samen.
Enthousiasme verkoopt!

© Ingrid van der Aa, oprichter/eigenaar Styling Concepts Group - LNV
www.hetlnv.nl 
26-6-2017

Nieuwsbrief

Altijd het laatste LNV nieuws!
Al meer dan 2500 abonnees

Zoek een verkoopstylist

Klik op het kaartje en zoek per provincie of selecteer uit onderstaand menu.

Download brochure

Opleiding LNV Vastgoedstylist, een unieke combinatie van thuisstudie én praktijk in een woning!
Klik hier voor de uitgebreide informatie-BROCHURE.